Background Image

Meer inzicht in de effectiviteit en werking van programmatic advertising

10 dec 2018

Meer inzicht in de effectiviteit en werking van programmatic advertising


De technologie achter het programmatisch inkopen van reclameruimte wordt steeds complexer waardoor het steeds moeilijker wordt om deze vorm van inkoop goed te beoordelen. Zelf-lerende algoritmes bepalen steeds vaker waar uw advertentie wel of niet wordt vertoond.

Maar welke voordelen levert dit op en hoe maak je dat inzichtelijk? Waarom zijn de uiteindelijk ingekochte advertentieposities effectiever en efficiënter?

Door achteraf te analyseren welke doelgroepen op welke tijdstippen en via welke kanalen zijn benaderd krijgt u inzicht waar de winst wordt behaald. Deze inzichten maken de algoritmes een stuk transparanter en kunnen zelfs gebruikt worden om deze verder te optimaliseren.


Combineer visibility met netto bereik in doelgroepen

Er is veel te doen over de zichtbaarheid van advertenties. Is jouw advertentie wel in het zichtbare venster van een browser getoond of heeft de consument jouw advertentie niet kunnen zien? Steeds meer ad-serving en technologie bedrijven bieden oplossingen voor het inzichtelijk maken van de visibility van je campagneonderdelen.

Het bereik dat wordt gemeten met FlexTrack kan worden gebruikt om te vermenigvuldigen met visibility scores per onderdeel om het ‘zichtbaar netto bereik’ te berekenen binnen uw doelgroep. Wij geloven dat deze maat de belangrijkste maat zal worden voor de inkoop van online contacten voor (awareness) campagnes.